Şirketimiz 2008 yılına kadar Diyarbakır merkezli olup (1996-2008), 2008 den sonra Ulukent Sanayi Bölgesinde tek çatı altında toplandı. Merkezimiz serbest piyasadan temin ettiği canlı hayvanı işbirliği içerisinde olduğu et entegre tesislerinde karkas haline getirilir. Burada kesimi gerçekleştirilen hayvanlar veteriner hekimlerce anti-mortem (Canlı Muayene) muayenesi yapılmış ve kesime sevkinde herhangi bir sakınca görülmeyen, belli sürelerde dinlendirilmiş hayvanlardır. Modern teknoloji ve hijyenik şartlarda kesimi yapılan hayvanlar post-mortem (et muayenesi) muayenesi yapılıp, soğutma işlemine tabi tutulur. Karkasların şirketimize sevkıyatı yapılmadan önce et entegre tesisinde etlerin ısısı 0 ~ + 4º ye düşmesi için dinlendirilir. Böylece şirketimiz müşteriye, karkasın özellikleri bozulmadan kaliteli ve geleneksel damak tadına uygun et ulaştırılır. Dinlendirilen karkasların şirketimize standartlara uygun soğuk zincir bozulmadan termokingli araçlarla sevki yapılır. Hayvanlardan elde edilen yan ürünler (deri, sakatat vb...) merkezimiz tarafından değerlendirilir. Şirketimize sevki gerçekleştirilen karkaslar soğuk hava deposuna alınır. Buradan siparişe göre bir kısmı parçalamaya alınırken, bir kısmı karkas halinde süper marketlere, grossmarketlere ve şarküterilere dağıtılır.
Parçalama bölümünde karkas hijyenik şartlar altında bölümlerine ayrılır. Kemik sıyırma ve çeşitli kısımlara ayırma işlemi ile üretim amacına göre etlerin sınıflandırması yapılır. Etlerin kemikten ayrılma ve kıymetli et ayırımı işlemleri yapıldıktan sonra kalite kontrolü yapılıp, etler ambalajlanıp,etiketlenip, soğuk hava deposunda depolanır. Buradan da sevkiyat işlemi gerçekleştirilmektedir. Tüm bu işlemler boyunca soğuk zincir korunmakta ve müşteri memnuniyeti sağlanmaktadır.
ÇAÇAN ET, gıda da hijyen ve sanitasyon standartlarında temel kontrol sistemi olan HACCP (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizleri) sistemini prensip edinmektedir.
TARİHÇE
ÇAÇAN ET aile şirketi olup, canlı büyükbaş ve küçükbaş hayvanların satışı ile et sektöründe başladığı yolculuk 1975' li yıllara dek uzanmak-tadır. Şirketimiz 17 Ocak 1996 tarihinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde yetişen ve tüketici talebini her doğrultuda karşılayan hayvanları daha iyi değerlendirmek ve ülkemiz ekonomisine değer katmak amacıyla Diyarbakır'da kurulmuştur. Bu bölgelerde tamamen doğal ortamlarda yetiştirilen ve itina ile bakılmış büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar standartlarına uygun , İslami kaidelere göre kesilip karkas ve sakatat olarak satılmıştır. Firmamız karkas satışını Diyarbakır ve Türkiye'nin farklı illerine gerçekleştirmiştir, ancak tüketici talebinin artması, müşteri memnuniyetini sağlamak, her sezonda referansımız olan firmalarımızın taleplerini karşılamak amacıyla Ege Bölgesinde şube kurulması düşünülmüştür. Bu doğrultuda 2000 yılında İzmir - Çiğli de soğuk hava deposu oluşturulmuş ve şnube olarak faaliyete geçmiştir. Son olarak da Eylül 2008 den itibaren tek çatı altında birleştirildi. Bu sayede ürünün raf ömrü uzatıldı, tüketici talebi doğrultusunda daha hızlı sefkiyat yapılmaya başlandı.
ÇAÇAN ET, Tarım Köyişleri Bakanlığı, kırmızı et ve et ürünleri üretim tesislerinin kuruluş, açılış, çalışma, denetleme usul ve esaslarına dair yönetmeliği ile Türk Gıda Mevzuatı'nda yer alan yönetmelik ve kodekslere uygun üretim yaptığını belgelerle ispatlamıştır.
Büyük ve küçükbaş hayvanların canlı bir şekilde pazara sunulması ile et sektörüne giren kuruluşumuz, faaliyetine süper, gross marketlere, kasaplara ve şarküterilere karkas; ciğer, kelle, kuyruk yağı satışı yaparak devam etmektedir. Ancak müşteri memnuniyetini dikkate alan ÇAÇAN ET, verimliliği arttırmak, sevilen ve sağlıklı ürünler sunmak amacıyla parçalanmış, paketli et ve et ürünlerini en modern ambalajlarda halkımızın beğenisine sunmaya hazırdır.
:: MİSYONUMUZ ::
1996 Yılında et sektörüne giren ÇAÇAN ET müşterilerine Avrupa Standartlarında kaliteli, hijyenik, geleneksel damak zevkine uygun ürünlerle müşteri güvenini kazanmayı amaç edinmiştir...
:: VİZYONUMUZ ::
Et ve et ürünleri alanında, sınırsız hizmet ve müşteri memnuniyeti anlayışıyla daha da güçlenerek kalitede öncü, vazgeçilmez bir marka olmayı hedefliyoruz...